Thursday, 15 December 2011

2 week again before school coming!!!!!

salam,,

ya Allah!!!2 minggu jer lg cuti..mmg aq x sabar nk comeback ke sekolah,,jumpa rakan rakan seperjuanganku...tp..aq msih belum bersedia lg utk terima tekanan thun depan..mesti aq akan tergolong dlm golongan org2 yg stress kan..I will take PMR exam next year..aq berdebar gler..maybe time UPSR aq x de la rasa panik n then berdebar mcm nie,,org kata time UPSR still blh main main..time PMR,,tercabut jantung,,time SPM nanti apa la nasib yer...UPSR 2009 dulu aq x cukup satu A jer,,time PMR nie aq nk cukup semua..bknnyer aq nk tamak..cuma aq nk tebus kesilapan aq time UPSR dulu...aq mmg ingin gler dpt 8A,,kalau aq berjaya dpt 8A...aq x blh bygkan mcm mana keadaan aq time tu...aq blh jdkan diri aq org paling happy kot...tp,,klu aq x berjaya,,I think aq lah org yg paling lemah,,aq rasa aq lah org yg x tau mcm mana nk usaha,,sbb aq dh rasa mcm tu masa UPSR,,time tu aq score 4A jer dr 5A,,aq rasa aq paling bodoh sekali,,aq rasa aq mmg x cukup usaha masa tu,,aq rasa mcm lemah sesangat,,,tp..aq dh lupakan effect tu,,aq dh mula yg baru,, n then skrg aq tgk result exam yg last year punya,,aq still x puas hati lg,,walaupun dh bnyk meningkat berbanding yg dulu..aq bertekad gler,,,lps nie..aq nk berusaha..x kiralah ribut taufan yg melanda sekali pun...aq bkn nk kejar dunia...prg kata,,dr kejar dunia yg sementara baik kerja akhirat tempat yg last sekali yg kita akan singgah,,tp di dunia nie lah..kita mesti membuat ibu bapa kita bahagia,,,tersenyum bahagia,,,dan pasti ibu bapa kita akan menagis kegembiraan bila melihat ank anknya berjaya...dan di dunia nie lah..kita dpt tgk senyuman yg indah mekar di bibir mereka...

ok lah,,setakat nie jer aq nk coretkan mlm nie,,,assalamualaikum....

Like this !

0 comments: