Wednesday, 7 December 2011

not easy to be a good student^^

salam 
hi guys!!!how are u???hope ok ok aje yer ^^

ok lah,,every people thinking about dreamm,,everyone have a dream..mmg bohong la kalau anda x de impian...talking about dream..aq pun punya impian jgk,,impian aq tu bnyk n ada jgk yg besar yg kemungkinan aq sendiri pon x yakin apa aq akan mencapainya atau tdk,,tp aq perlu yakin dgn diri aq 100% dan aq yakin,,aq blh...sekarag,hri,nie,saat ini...impian aq cuma satu..aq nk jd pelajar cemerlang n terbilang dan dibanggakan oleh kedua dua ibu bapa aq,,mmg bnr..nk jd pelajar cemerlang mmg susah..kena korbankan bnyk waktu utk buku buku..but I will try...demi kedua dua ibu bapa aq,,aq akan lakukan apa shj asalkan diorang bahagia n always smile..aq x nk tgk parents aq menangis sbb aq..aq x nk diorang marah sbb aq,,aq nk buktikan yg aq boleh..boleh seboleh bolehnya..walaupun aq x suka dibanding bandingkan..walaupun kelemahan  aq adlh,,ibu bapa aq membandingkan kebolehan aq dgn sepupu sepapat aq..tp aq akan tolak semua tu ketepi...think positive is me....


ok lah,,aq nk share gmbr..tp maybe gmbr nie x menarik kot..^__^

nie tempat yg aq selalu buat revision,,kalau x dekat sini,,dekat bwh la aq,,meniarap..hehe

hehe,,setelah aq susun susun,,rupa-rupanya jd bukit la jgk buku aq,,wahahha^^

ok,,nie adlh buku rujukan BM aq yg aq akan study pd hri ahd..hehehehe:)

ok,,yg nie pula,,buku BI yg aq akan study jgk hri ahd..actually..bergilir gilir ahd dgn BM,,kalau ahd minggu nie BM,,mknanya ahad depan BI..acecececce:)

nid  buku geografi,,yg aq kena tau peta la,,simbol simbol lg,,mmg subjek nie boring..tp aq akan buat dia jd fun,,,hehehehhe(Cara tersendiri)

yg nie subjek KH,,kena knl bnyk alatan tgn dan fungsi fungsinya..not difficult ok,,,

math is fun ok,,walaupun kena igt byk formula formula penting,,but I wiil try to improve it..

ok,,subjek PAI pun kena bnyk hafal,,ttg tokoh tokoh islam,riwayat hidup dan sbgnya,,so,,sy sbg org islam..akan cuba sedaya upaya :)

science also not easy to learn,,,utk pengetahuan semua..aq nie sjk sklh rendah lg buta science,,tp cita cita aq nk jd doktor,,,arghhh...usaha tangga kejayaan ok,,yg penting SEMANGAT!!

sejarah nie bnyk fakta,,cerita cerita zaman dahulu,,perjanjian perjanjian dahulu...kena hafal,,walaupun sj akan buat aq mengantuk setiap kali baca,,tp skrg aq akan buat dia fun like game,,hehehe

ok,,krts yg tebal giler nie,,aq akan guna utk buat nota shj,,no conteng2,,adq aq nk main main pun aq x kasi,,haha..bukan kedekut,cuma kesian kat pokok..hahaha

n then bila aq rasa stress,,no mood..aq akan lyn benda nie..u know what is this???this is FACEBOOK ok...hahaha

hok,,nie adlh buku buku yg aq akan guna utk sesi persekolahan next year...form 3 ok,,n not forget..PMR wokey..haha

~ok lah I have no idea to share..that's all,,see u again everybody~

                                                       


                                                        *the end*

 

 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




  

Like this !

1 comments:

fatihah aesya said...

ahahaha gambar fb tu penting :P