Saturday, 31 December 2011

last day before new year n say goodbye to 2011...

Assalamualaikum,,
hi,,how are u blogger??I don't know,,u fine or not..but me,,little bad..huhh,,forget it..


I'm here just want to say 'happy new year' n goodbye 2011
apa yg terjadi thun nie..memang sukar utk  aq lupakan..bnyk yg aq pelajari thun nie..contohnya..erti persahabatan..aq juga dpt lihat persahabatan dlm kebencian atau pun 'fake' friendship dan juga persahabatan dlm keikhlasan hati..dan aq bersyukur sgt2..sbb,,aq dh temukan rakan yg mmg sekepala ngan aq..dan x bnyk songih,,everyday,everysecond we always together n  share many storymory,,about love,family n everythings...then aq percaya yg rakan2 aq nie semua...know how to keep secret n promise,,this year also,,I know senior2..n they treat all of junior2 well..bila bertemu kitorang senyum atau lmbai2,,or what la..maybe,,some people can  give me and my friends one word 'gedikk or idiot'..tp kitorang x amek hati,,just sabar jer..coz,,apa yg kita buat..menegur senior itu adalah cara kita menghormati seseorang itu,,tp entahlah..klu kiteorang tgur dan senior tu rasa x sdp memandang,,entahlah..,itukan perasaan masing2..yg x boleh nk ungkapkan,,sbb kdg2 perasaan nie,,klu kita bg tau,,akan mengguriskan hati jgk..klu kita simpan,,itu menyakitkan jgk..entahlahh..aq sendiri pun x faham dgn perasaan nie..susah utk ditafsirkan...just percaya yg suatu hari nanti Tuhan pasti akan berikan yg terbaik utk kita...hanya kita yg redha,pasrah dan tulus menerimanya...aq harap la..next year aq still lg berkawan dgn 5 sahabat aq..iaitu aesya(rakan menggiler aq yg memperknlkan korea kpd aq),sarah(sahabat yg selalu aq ceritakan kpdnya,,aq cerita semuanya ttg diri aq kpd dia,,coz I'm believe wif her),ain,epa n yue(rakan sejati,,yg always jgk bg advise atau pun..klu nk buat something crazy work..diorang la yg keluar tanduk dgn aq..hahaha)....x lupa juga..senior kiteorang yg kita panggil manager..bnyk jgk dia bg advised kat kitorang dan kdg2 buat lawak..hahah,,sporting!!!kawa,,yes senior yg aq rapat jgk dgn dia,,kdg2 ada juga bg advised tp x bnyk...hahahaha..if want to talk,,chatboard Facebook jer..x biasa berckp kat sklh,,just klu terserempak..kelih2 pahtu jalan teruss,,rakan2 aq yg lain knl dia jugak..kaki k-pop la katakan,,hehehe....oh ya,,aq ada guru praktikal,,kiteorang syg sgt dgn diorang...c'gu zuraidah,c'gu dayah,sir faris afifi,n c'gu nadia...diorang pun bnyk bg advised kat kami especially time2 nk dekat exam...dan kiteorang ada c'gu engglish kesayangan tau..dia la tempat kami bercerita ,,teacher tg.sofia farani...dia baik dgn kiteorg..klu kiteorang tlg dia wk kerja kan..dia selalu belanja kiteorg,,kdg2 rasa sebersalah n malu jgk,,sbb dia baik sgt,,teacher nie blum kahwin lg..bg aq teacher nie dh mcm kakak dh utk kiteorang,,hehehehhe...cuti2 nie,,kiteorang contact2 la jgk,,,tp  jrg2,,hai mklumlah,,golden holiday bnyk tp...(x buat)hehehe..biasalha adat musim cuti,,nk release tension..nk sgr2kan badan,,nk rehatkan minda,,lg pun next year kiteorang form 3 nk exam PMR,,dan mesti akan rasa tekanan kan,,iyalah..mcm skrg nie,,jantung aq ada penyakit parkinson...berdetak,,berdebar-debar pelik...pray 4 us yer student smip..semoga berjaya n then dpt straight 'A'...thun 2012,,entahlah apa yg akan terjadi lg..kenangan manis thun nie dh cukup bnyk,,yg pahit pon bnyk jgk,,yg smpai keluar air mata pon bnyk jgk,,next year,,INSYALLAH la kan,,will better n x der yg menyakitkan walaupun thun PMR,,,berserah kpd takdir jer..dan aq akan berusaha sedaya upaya agar aq dpt yg terbaik,,ALLAH memberikan yg terbaik atau terburuk kpd kita,,ats usaha kita..klu usaha kita,,hnyalah seberapa nk menjadi,,maka DIA akan berikan seberapa je lah,,jika usaha kita tu,,adalah titik peluh emas yg sgt berharga,,usaha kitayg kuat dan usaha kita utk menjauhi larangannya dan melakukan suruhannya..maka DIA akan berikan yg TERBAIK kpd kita,,sbb DIA yg lebih tahu apa yg kitabuat,,peratus usaha kita,,hanya DIA,,dan DIA maha adil...

#dikesempatan ini,,aq minta maaf jgk lah,,seandainya ada yg terguris hati,,ada yg slh faham,,,sy minta maaf..dan terima kasih,,kpd budi baik kalian,,yg membaca blog sy nie,,budi baik kalian..yg sudi berteman dgn sy,,,sy x dpt berikan apa2,,hanyalah berdoa agar kalian yg baik dgn sy,,yg menghormat segala kerja sy..agar kalian semua dimurahkan rezeki..dan mendapat yg lebih baik utk thun hadapan berbanding thun ini...SELAMAT TAHUN BARU semua buat rakan2 sy...

~harap kesilapan yg  lama dpt diperbaiki,,yg baik dtgnya dr ALLAH S.W.T..dan yg buruk dtg nya dr sy sendiri,,,k lah,,that's all,,Assalamualaikum........ 

 

Like this !

0 comments: